Chicago PD Seizoen 9 Aflevering 21 Review: House of Cards

Het is een kaartenhuis, oké, en alles valt uit elkaar.

Ze maakten een vliegende start met de Escano-zaak en een hoog octaangehalte met Chicago PD Seizoen 9 Aflevering 21, die eindigde met een explosieve cliffhanger en alles opzette voor een spannende seizoensfinale.

Nu we de seizoensfinale ingaan, is er reden om ons zorgen te maken over Anna, Hailey en misschien zelfs Voight.

Ze doken regelrecht terug in de Escano-zaak, met volle kracht vooruit, terwijl we meer updates kregen over hoe het met Anna is gegaan terwijl we ons bezighielden met andere zaken en persoonlijke drama’s.

Anna is al maanden undercover bij Escano en heeft haar uitgeput. Elke keer dat ze haar lieten zien, was ze een paranoïde puinhoop, en je kon zien hoe gespannen ze was.

Voight had geen ongelijk toen hij zei dat ze aan het ontrafelen was; je kon het zien aan elke gezichtsuitdrukking en hoe ze zich gedragen.

Carmela Zumbado heeft Anna geweldig geportretteerd en haar tot deze innemende vrouw gemaakt waarvoor je niet anders dan een zwak kunt ontwikkelen.

Stepping Out -tall - Chicago PD Seizoen 9 Aflevering 21

Het uitschakelen van Escano is lang en moeizaam geweest, en we begrijpen hoe tijdrovend en nauwgezet de hele zaak is geweest voor Anna en de eenheid.

De veelvuldige uitzet en het gebrek aan slaap herinnerden ons eraan dat ze hier al een tijdje mee bezig waren, maar ze stonden op het punt om met alles wat vooruitgang te boeken.

Ze waren er deze keer zo dichtbij om hem voorgoed neer te halen, maar alles veranderde de tweede keer dat Hailey en Halstead Mateo naar het bureau moesten slepen na die aanranding.

Het was onmogelijk dat Voight of een van hen dat kon laten glijden of die zaak aan iemand anders kon doorgeven. De Halsteads gingen van scherts en plezier in de auto terwijl ze deze lagere leden van Los Temidos uitzetten tot doorstormen en het redden van arme Isabel.

Een slachtoffer van verkrachting redden - Chicago PD Seizoen 9 Aflevering 21

Hailey’s zachtheid en medeleven met het slachtoffer was een klein maar opmerkelijk moment. Zelfs als hun zaak op dat moment zou mislukken, zou het de moeite waard zijn geweest om dat jonge meisje te redden dat was beroofd en gebruikt.

Escano wijdde vrouwen in via verkrachting, maar gebruikte dat ook als een middel om jonge mannen over te halen om voor hem te werken. Mateo-video nam het hele ding op, en het is het soort vuil dat Escano boven de hoofden van mensen houdt om te krijgen wat hij wil en ze te beheersen.

Je zet die man in de gevangenis en je krijgt tien procent van wat we in beslag nemen. Jij en Rafa gaan een goed leven hebben.

Voight

Alles wat er mis ging in de zaak, zou waarschijnlijk terug te voeren zijn op het moment waarop Voight besloot Anna niet de waarheid te vertellen over wat Escano voor dat meisje had besteld. De rest van de eenheid was het niet eens met zijn beslissing, je kon het aan hun gezichten zien, maar Voight ging toch mee met het telefoontje.

Terwijl Anna aan de uiteinden rafelde, heeft ze ook bewezen dat ze het beste werkt als ze goed gemotiveerd is. Als ze had geleerd dat Escano waarschijnlijk de persoon achter haar verkrachting was, zou ze haar meer push hebben gegeven om hem neer te halen toen ze aan een zijden draadje hing.

Escano Gets Ahead -tall - Chicago PD Seizoen 9 Aflevering 21

Anna verdiende het om de waarheid te weten, en Voight deed de verkeerde beslissing om haar zo te behandelen. De kans dat ze achter de waarheid zou komen was te groot, en dat is ook gebeurd.

En Anna is niet iemand die snel vertrouwt, dus het verraad dat ze voelde toen ze hoorde dat Voight haar bedroog, vermoedelijk voor zijn gewin, was genoeg om haar volledig de stuipen op het lijf te jagen.

Het punt is, je zou kunnen voelen dat Voight te gehecht is geraakt aan Anna. Hij lijkt oprecht om haar te geven en wil het beste voor haar.

Het bellen van Voight was waarschijnlijk een gevolg van het feit dat hij haar te beschermend was. Voight was al lang met niemand meer in de buurt geweest en het voelde beladen toen hij haar eraan herinnerde dat hij haar in zijn leven had toegelaten.

Uitzettijd -tall - Chicago PD Seizoen 9 Aflevering 21

In zekere zin heeft Anna een leegte opgevuld die er is sinds hij Erin, zijn zoon en Olinsky verloor. Maar hij hield haar te stevig vast, schrijlings op het hek terwijl hij haar als informant en als een verlengstuk van hem behandelde, en het werkte averechts.

Anna was al gespannen, maar nu is ze gekwetst dat Voight haar heeft verraden en voelt ze zich alleen, en tussen Escano die haar fysiek tegen haar wil opzocht en deze nieuwe informatie over de aanval van een ander meisje en zijn aandeel in de hare, is ze getriggerd.

Anna is op dit moment een wildcard en een los kanon, met iedereen op verlies. Anna kan, sorry voor de woordspeling, alles opblazen.

Het is al erg genoeg dat Escano van het script afging, en nu weten ze niet wat er aan de hand is en of ze hier uit zullen komen zonder dat Escano door hun vingertoppen glipt.

Breaking Trust -tall - Chicago PD Seizoen 9 Aflevering 21

Achteraf lijkt het erop dat een steeds paranoïde Escano erachter kwam dat Anna met de politie werkte, ondanks haar grote pogingen om te laten zien dat ze aan zijn kant staat en betrouwbaar is.

Ze liet zich ontvallen dat ze van Mateo wist; ook al gaf ze hem de tracker onder zijn auto, het was een voor de hand liggende test, en hij betrapte haar in het voorraadhuis terwijl ze bleef hangen.

Anna, ik heb je in mijn leven toegelaten. Ik heb je alles gegeven wat ik heb, en dat is dit, de baan. Kijk, ik heb je alles gegeven wat ik kan.

Voight

De manier waarop hij haar eraan herinnerde dat hij degene was die haar alles gaf, had een dreigende toon. En het is niet moeilijk te begrijpen dat Anna aanwezig was toen Voight en het team de moord buiten de bakkerij onderzochten.

Escano’s abrupte ontmoeting met Voight was interessant, en het leek alsof hij voelsprieten uitdeelde en probeerde te peilen wat voor soort agent Voight was en hoe ver de zaken zouden gaan.

Rennend naar het toneel -tall - Chicago PD Seizoen 9 Aflevering 21

Het is ongelooflijk brutaal om smeergeld van een agent achter te laten, zelfs als je vermoedt dat het vies is. Het risico lijkt te hoog, maar alles wat Escano doet voelt als een test om erachter te komen.

Escano die Anna uit het niets aan dit plan meegaf zonder haar veel details te geven, was regelrecht uit de poort.

In de aanloop naar deze baan in de drugshandel was Escano te veel een paranoïde wildcard. Dit alles was waarschijnlijk een laatste test, en voor nu heeft Escano het laatste woord.

Anna die Escano achtervolgt, is nergens goed voor, en ze stopte niet toen Voight haar dat zei, wat geen goed teken is.

On Track -tall - Chicago PD Seizoen 9 Aflevering 21

Het voelt allemaal als een opzet om wat politie uit te schakelen, met name de eenheid van Voight en ook Anna. Een van Escano’s mannen die die hotelkamer beschoten, voelde als een opzettelijke list om hun aandacht te trekken en de agenten die reageerden kwaad te doen.

Gelukkig raakte Ruzek echter niet gewond of werd hij niet neergeschoten en slaagde hij erin de schutter uit te schakelen.

Hailey en Halstead kwamen er niet zo gemakkelijk vanaf. Ze zaten op de vrachtwagen. Escano’s man moet het geactiveerd hebben toen hij wegrende. Er was die enorme explosie die Hailey en Halstead in een mum van tijd een paar meter verwijderde.

De speciale effecten van die explosie waren fantastisch. Het was absoluut een situatie met hoge inzetten en het kreeg je onverdeelde aandacht.

Hailey Faces the Heat -tall - Chicago PD Seizoen 9 Aflevering 21

Hailey kreeg er de dupe van en ze leek bewusteloos te zijn toen Halstead verwoed naar haar riep.

Maar het ding over deze serie en Hailey is dat er geen angst is dat ze het niet zal overleven. Zoals de dingen de neiging hebben om te gaan, zal ze waarschijnlijk weglopen met nauwelijks een kras op haar en lichte verwondingen.

Ze lijkt de serie of het netwerk te zijn of het gewaardeerde personage van wie dan ook. Ze doen het allerliefst met haar. Haar in gevaar brengen speelt daar meer in en genereert buzz. Dat is natuurlijk het gewenste effect, toch?

Het is meer zorgwekkend dat Anna aan het ontrafelen is en al het gevoel heeft dat ze in geleende tijd was. En met haar spiraal en woede op Voight, is er een kleine zorg dat hij hier niet ongeschonden uit zal komen.

Halsteads Shoot -tall - Chicago PD Seizoen 9 Aflevering 21

Hoe dan ook, de seizoensfinale wordt een geweldige rit.

Aan jou, Chicago PD Fanatici.

Wat zijn jouw theorieën over Escano en zijn plannen? Denk je dat Anna een los kanon is dat de zaak zal vernietigen? Komt het goed met Hailey? Geluid uit hieronder!

Chicago PD kun je hier online bekijken via TV Fanatic.

Jasmijn Blauw is een senior stafschrijver voor TV Fanatic. Volg haar op Twitter.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Tvlandvancuijk.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart