Bijten dazen? | Paardenvliegbeten behandelen?

Kan een paardenvlieg mij bijten? Lees verder om meer te weten te komen over dit bloedzuigende ongedierte, inclusief het behandelen van dazenbeten.

Wat is een paardenvlieg?

Dazen worden overal in Noord-Amerika aangetroffen, zowel in voorsteden als op het platteland in de buurt van wateren, die als broedplaatsen dienen. Deze vliegen zijn snelle, sterke vliegers die meer dan 30 mijl. Deze soort kreeg hoogstwaarschijnlijk zijn algemene naam omdat het een beruchte plaag is van paarden en andere zoogdieren. Ze rusten vaak langs de randen van paden en wegen, vooral in beboste gebieden, in afwachting van potentiële gastheren.

Paardenvlieg bijt

Een paardenvlieg die in de huid bijt.

Dus, bijten dazen echt mensen en niet alleen paarden? Het korte antwoord is ja! Terwijl mannelijke dazen zich voeden met stuifmeel en plantennectars, voeden vrouwtjes zich agressief met bloed. Dazen bijten meestal bewegende en donkere objecten. Ze zijn meedogenloos en zullen hun gastheer blijven bijten totdat ze erin slagen hun bloedmaaltijd te verkrijgen of worden gedood. Van sommigen is zelfs bekend dat ze hun doelen voor korte perioden achtervolgen. Vrouwelijke dazenbeten kunnen behoorlijk pijnlijk zijn omdat hun monddelen worden gebruikt voor het scheuren en opzuigen van bloed, in plaats van te prikken en te zuigen zoals muggen.

Wat zijn de symptomen van een dazenbeet?

Paardenvliegbeten zijn niet alleen pijnlijk, maar kunnen ook allergische reacties, jeuk, roodheid en zwelling rond het bijtgebied veroorzaken. Indien allergisch, kan men ook last krijgen van ontstekingen, duizeligheid of piepende ademhaling. Gelukkig is het niet bekend dat dazen ziekteverwekkers zijn of in staat zijn om schadelijke ziekteverwekkende bacteriën over te brengen.

Hoe paardenvliegbeten te behandelen?

Als je bent gebeten door een daas, weersta dan de verleiding om aan de beet te krabben, omdat dit het risico op infecties kan vergroten. Begin met het reinigen van de wond met warm water en gebruik vervolgens een ijspak op het bijtgebied om tijdelijk roodheid en zwelling te verlichten. Breng vervolgens vrij verkrijgbare zalven en crèmes aan om zwelling en jeuk te verminderen. Terwijl de wond geneest, moet u controleren op tekenen van infectie. Zoek medische hulp als de beet geïnfecteerd raakt of als u een ernstige allergische reactie krijgt of als u meer informatie nodig heeft over de behandeling van dazenbeten.

Als u merkt dat er steeds meer dazen rond uw huis komen, neem dan contact op met een erkende ongediertebestrijder om het probleem op te lossen.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Emballagir.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart