NPMA lanceert nieuwe videoserie over de dreiging van invasieve plagen naar de VS

De National Pest Management Association lanceert geanimeerde videoseries om de landelijke verspreiding van invasieve soorten te demonstreren

FAIRFAX, Virginia (6 april 2022) – De Nationale Vereniging voor ongediertebestrijding (NPMA) geeft voorlichting aan Amerikanen over de verspreiding van invasieve plagen in de VS met de lancering van haar nieuwste geanimeerde videoproject, Invasive Species. Deze nieuwe videoserie, met zes afleveringen van op maat gemaakte geanimeerde illustraties, werpt de schijnwerpers op de verschillende invasieve soorten die heinde en verre naar de Verenigde Staten zijn gereisd, waar ze zich in een steeds alarmerend tempo blijven verspreiden.

Naast het aantonen hoe deze plagen in Amerika zijn aangekomen, onderstreept NPMA de consumenten de gevaarlijke bedreigingen voor de gezondheid en eigendommen van deze soorten, die vaak lange afstanden afleggen door middel van internationale verzending en reizen.

“Het is bekend dat invasieve soorten ernstige schade aan eigendommen veroorzaken en nieuwe gezondheidsbedreigingen blijven vormen, aangezien ze zich snel over het hele land verspreiden”, zegt Cindy Mannes, Senior Vice President of Public Affairs voor de National Pest Management Association. “Wat deze plagen onderscheidt van huisinsecten, is dat ze doorgaans geen natuurlijke vijanden hebben in de omgevingen die ze binnendringen, wat versnelt hoe snel hun populaties kunnen groeien en zich kunnen vestigen in verschillende regio’s van het land.”

De eerste stap om te voorkomen dat invasieve soorten uw gezin, gezondheid en huis bedreigen, is uzelf vertrouwd te maken met deze insecten en hun leefgebieden. In hun nieuwe videoproject moedigen de experts van NPMA mensen aan om uit te kijken naar de volgende invasieve plagen:

  1. Bruin gemarmerde stinkwants: Hoewel ze niet schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid, stinken deze plagen wel als ze worden verpletterd. Pas op voor deze beestjes, die een gevlekte grijsbruine kleur hebben, voordat ze schade aanrichten aan de planten in uw tuin.
  2. Aziatische gigantische horzel: Afkomstig uit Noord-India en Oost-Azië, is de Aziatische reuzenhorzel te herkennen aan zijn lichtoranje, bruine en zwartgestreepte lichaam en aan zijn berucht grote formaat. Deze stiekeme stekende insecten houden een laag profiel met ondergrondse nesten en kunnen herhaaldelijk steken wanneer ze worden bedreigd.
  3. Aziatische langhoornige Kruis aan: Deze tekensoort, die roodbruin is als ze niet gevoed wordt en grijs is als ze vol bloed zit, kan aanzienlijke gezondheidsbedreigingen vormen voor dieren en mensen.
  4. Gevlekte lantaarnvlieg: Variërend van rood, zwart en lichtbruin van kleur, vormen deze plagen een grote bedreiging voor inheemse bomen en landbouw. Als je ze ziet, moet je erop stampen om hun verspreiding te stoppen.
  5. Rode geïmporteerde vuurmier: Deze donkere, roodbruine mier is vooral bekend om zijn pijnlijke steek.
  6. Formosaanse termiet: Deze invasieve plaag, die meestal romig wit of bruin van kleur is, is de meest agressieve termiet die de wetenschap kent en kan kostbare schade aan uw huis veroorzaken.

Door waakzaam te blijven tegen invasieve soorten, kan het publiek belangrijke stappen zetten om de snelle verspreiding van deze plagen te vertragen en als resultaat daarvan collectief te werken aan de bescherming van landbouwbronnen en de menselijke gezondheid. “Als je een besmetting met invasieve soorten ziet, neem dan contact op met een erkende ongediertebestrijder, die de soort kan bevestigen en een veilige verwijderingsmethode kan aanbevelen”, zei Mannes.

Ga voor meer informatie naar www.PestWorld.org en klik hier om de volledige video te bekijken.

Over de National Pest Management Association

De NPMA, een non-profitorganisatie met meer dan 5.500 leden, werd in 1933 opgericht om de inzet van de ongediertebestrijdingsindustrie voor de bescherming van de volksgezondheid, voedsel en eigendommen tegen de ziekten en gevaren van plagen te ondersteunen. Ga voor meer informatie naar PestWorld.org of volg @PestWorld op Facebook, Twitter, Pinterest, TikTok en YouTube.

###

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Emballagir.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart