Gigantische Joro Spider-invasie aan de oostkust: reden tot alarm?

Je hebt waarschijnlijk de nieuwskoppen gezien over a Joro spin besmetting gebeurt langs de Eoost kust. Hoewel dit klinkt als iets uit een horrorfilm, is de waarheid dat deze spinnen echt geen reden tot bezorgdheid zijn.

De invasieve Joro-spin werd voor het eerst ontdekt in Georgië in 2014 en heeft zich sindsdien verspreid naar verschillende provincies op de Eoostkust door liften op voertuigen en zeecontainers. Deze “gigantische” Joro-spinnen zijn groter dan de meeste spin soorten gevonden in de VS en hebben:

  • 1-inch lichamen
  • Poten die zich uitstrekken tot 4 inch
  • Blauw-grijze en gele kleur
  • Rode aftekeningen op de buik

Net als andere spinnensoorten, Joro spin invasie wordt mogelijk gemaakt door hun vermogen om te reizen door ‘ballonvaren’, waarbij jonge spinnen (of spinnetjes) een klein stukje zijde loslaten waardoor het kan bewegen door op een luchtstroom te vangen. Hierdoor kunnen spinnen grote afstanden afleggen en zich verspreiden van andere spinnetjes die zich mogelijk met hen voeden. Vanwege het kleine formaat van spinnetjes, is de kans groot dat je ze niet in de lucht zou opmerken.

zijn de Joro Spinnen op de oostkust een reden tot bezorgdheid?

Wat Joro-spinnen uniek maakt, is dat uit nieuw onderzoek blijkt dat ze hun levenscyclus in een korter tijdsbestek kunnen voltooien en bestand zijn tegen koud weer. Dit zou de Joro spinnenplaag om verder uit te breiden dan het zuidoosten van de VS

Zoals deze Joro spinnen verspreid over de Eoostkust, er kunnen zorgen zijn over de bedreigingen die ze vormen. Gelukkig worden Joro-spinnen niet als een gezondheidsbedreiging voor mensen beschouwd. Alle spinnen zijn giftig, maar de Joro spin is alleen gevaarlijk voor prooien zoals krekels en andere kleine insecten. Een beet van deze soort is zeldzaam en zou aanvoelen als een bijensteek. Op dit moment is er geen onderzoek dat aangeeft dat de Joro spin invasie negatieve gevolgen zal hebben voor alle ecosystemen.

Hoewel spinnen meer een nuttige plaag zijn omdat ze zich voeden met insecten in huis, kan het toch onaangenaam zijn om er een tegen te komen. Om spinnen en andere te voorkomen Joro-spinnenplagen, experts van de National Pest Management Association raden aan om brandhout of andere havengebieden buiten huis te houden. Het verwijderen van webben kan gebieden in de buurt van het huis minder gastvrij maken voor Joro-spinnen.

Als je je zorgen maakt over een Joro spinnenplaagneem contact op met een lokale ongediertebestrijder Voor assistentie.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Emballagir.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart